Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hur ska man kunna älska?

 

Hur ska man kunna älska en människa som hela tiden förställer sig och gör sig till, och som ljuger oavbrutet? Hur ska man kunna älska och respektera en människa som sprider en rå kylighet omkring sig och i vars närhet man bara känner förakt, vrede och hat? Hur ska man överhuvudtaget ha en relation med en människa som har sjunkit så lågt som det är möjligt? I Bibeln så sägs: du ska älska dina fiender. Det låter som ett övermänskligt bud. Hur ska kärleken kunna överleva om den bara blir bemött med förnekelser, lögner, förställning och svek? Hur ska man kunna älska en människa som har passerat alla gränser, och hur ska man kunna förlåta?




Prosa av Johan Bergstjärna VIP
Läst 50 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-08-15 23:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP