Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Från 1975 till 2015 sprang jag på asfalt och skogsstigar i genomsnitt drygt en mil om dagen. Det blir runt femton tusen mil eller fyra varv runt jorden.


LÖPNING OCH POESI

Att löpa långt och länge, kors och tvärs,
har haft betydelse på livets slinga.
Åtminstone har vanan med att springa
satt sina avtryck på min skrivna vers.

Att hålla andningen på rätt nivå,
att hålla kroppen rätt med rytm i steget,
det speciella, det som är mitt eget,
har blivit versens uttryck likaså.

Jag springer inte längre någon runda
varenda dag på nån halvannan mil.
Min kondition är ändå någorlunda

och versen håller sammalunda stil.
I loppet, under himlens blå rotunda,
är steget stadigt och min vers stabil.


 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 92 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-08-16 19:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP