Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Ukraina invaderades"i full överensstämmelse med FN-stadgan"


Rysslands president säger att han invaderade Ukraina "i full överensstämmelse med FN-stadgan" dag 174Rysslands president Vladimir Putin sa på tisdagen att västländer försöker utöka systemet av "NATO-typ" även i Asien-Stillahavsområdet. "Situationen i Ukraina visar att USA försöker förlänga denna konflikt . De agerar på samma sätt som underblåser potentialen för konflikter i Asien, i Afrika, i Latinamerika", sa Putin.Kremlledaren anklagade USA och väst för att förvandla Ukrainas befolkning till kanonmat, eftersom de behöver konflikter för att "bevara sin hegemoni", rapporterar EFE och TASS."För att bevara sin hegemoni behöver de konflikter. Det är just av denna anledning som de har förberett rollen som kanonmat för det ukrainska folket'', sade han i videomeddelandet riktat till deltagarna i den tionde internationella säkerhetskonferensen i Moskva.I meddelandet som skickades till deltagarna i den internationella säkerhetskonferensen i Moskva sa den ryska statschefen att USA försöker "förlänga" konflikten i Ukraina, rapporterar Reuters och AFP, citerat av Agerpres.

Vladimir Putin tror att västländer "genomfört projektet "anti-Ryssland".

Putin tillade att i samma syfte "implementerade västländerna "anti-Ryssland"-projektet, blundade för spridningen av nynazistisk ideologi, till massmord på invånarna i Donbas, pumpade och fortsätter att pumpa vapen till regimen från Kiev, inklusive tunga vapen.” Så det är att slåss under falsk flagg som jag skulle säga."Under dessa förutsättningar beslutade vi att genomföra en speciell militär operation i Ukraina i full överensstämmelse med FN-stadgan", sa Putin. Målen för den militära kampanjen, betonade han, "var tydligt definierade: att säkerställa Rysslands och våra medborgares säkerhet, försvara invånarna i Donbas från folkmord." Den ryske presidenten sa också att situationen i världen förändras dynamiskt och att den håller på att forma "konturerna av en multipolär världsordning".Det inträffade nya explosioner på tisdagsmorgonen på Krim vid en rysk militärbas. Än så länge har Ukraina inte bekräftat att det låg bakom attacken.Nya bombdåd registrerades också i Zaporozhye på tisdagen och Ryssland och Ukraina fortsätter att anklaga varandra. För närvarande har Ryska federationen inte tillåtit tillgång till området för ett team från Internationella atomenergiorganet (IAEA), med motiveringen att rörelsen inte är "säker".Det är bilder som filmades på tisdagsmorgonen på den norra delen av Krimhalvön. Den enorma branden var vid en rysk ammunitionsdepå. Minst två civila skadades och en närliggande by evakuerades.Bombningar ägde också rum i den ryskockuperade Donetsk-regionen.Fem utländska medborgare ställdes inför rätta i en domstol i Donetsk

Attackerna kommer efter att fem européer, tre britter och två svenskar, tillfångatagna stridande tillsammans med ukrainare, på måndagen ställdes inför rätta i en domstol i Donetsk som drivs av Kreml-stödda separatister. Den brittiske medborgaren Dylan Healy: "De från Donetsk ändrade delar av mitt vittnesmål för att få brott de försöker anklaga mig för."De åtalade anklagas för att vara legosoldater och riskerar dödsstraff. Å andra sidan orsakar de senaste bombningarna kring kraftverket i Zaporozhye ökande internationell oro. Ned Price, talesman för det amerikanska utrikesdepartementet: "Vi är fortfarande oroade över pågående militära operationer i eller nära fredliga kärntekniska anläggningar i Ukraina. Vi bad Ryssland att återlämna full kontroll över kärnkraftverket i Zaporozhye till Ukraina." Kiev säger sig ha förstört en legosoldatbas i Wagner. Istället meddelade den ukrainska armén på måndagen att den hade förstört en bas för den paramilitära gruppen Wagner med missiler i den lilla staden Popasna från Luhansk-regionen. Enligt vissa källor skulle upp till 100 ryska legosoldater ha mist livet i attacken. Positionen för basen ska ha läckt ut av en rysk bloggare, som publicerade ett foto av en gatuskylt. Efter attacken gick det rykten om att även Wagnergruppens beskyddare, den ryske oligarken Sergei Prigozhin, skulle ha dött i explosionerna.
Övriga genrer (Drama/Dialog) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 23 gånger
Publicerad 2022-08-16 19:06Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP