Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"Jag vet vad det är för fel!"


”Jag vet vad det är för fel!” ropade En’Erik-Anton, sträckte armarna upp i skyn, upp i den ljusa Midsommarnatten.
”Jag vet vad det är för fel!”
Detta var vid kusten, i Ångermanland. Ute vid självaste Långron.
Festen hade varat länge. Det brann ett bål
Flödat hade brännvin. Öl. Mängder av gravlax gick åt.
Myggor sjöng. Myggor njöt.
Men
nu var Midnatt och En’Erik-Anton trött vorden.
Han drog ner sina armar från skyn. Suckade.
Sa- något lägre nu – ”Jag vet vad det är för fel!”. Och så åter med kraftig stämma:
”Jag super för lite!”
Sen sjönk han stilla ner på Jorden. Kröp ihop. Somnade.

Nästa morgon drog han strömmingsskötar från tjärad båt.
Gjorde han, En’Erik-Anton.




Prosa av Ingmar Hård VIP
Läst 120 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-08-17 12:00



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
goda tankar
i tjärad båt!

2022-08-17
  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP