Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pepp

De döda drömmer här
Var inte orolig, de kanske skakar till
Vänder sig om i sina gravar
Ljudet du hör är inte farligt,
inte än i alla fall,
De skrapar inte för att komma åt dig
De skrapar inte ens för att komma ut
De skrapar för att de håller på att vakna
Rör dig försiktigt, än så länge: ingen fara
Som en vanlig söndagspromenad

Vi gav robotorna smak för människokött
Men ta det inte så allvarligt
Vi behövde göra så, för
varför skulle de annars ha oss kvar?
De låter oss vandra fritt här nere
Göra lite vad vi vill
De följer oss med sina svarta linser
Ointresserade, eviga. Stilla.
De har ingen brådska
du har all tid i världen

Skogen är djup runt dig nu
Odjuren skymtar i perferin
De är alldeles utanför ditt synfält
Alldeles innanför din personliga sfär
Du rör dig, men de står stilla
du skyndar, de väntar
Som det alltid har varit

Som en söndagspromenad
Ta det inte så allvarligt
Var inte orolig
Du har all tid i världen
Vi har redan förlorat




Fri vers av aloc VIP
Läst 96 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-08-27 01:23



Bookmark and Share


  Klint
tänker lite på hur jag fungerar ...
shit! lägg benen på ryggen

fast som alltid så styr ju ens mående hur man tolkar saker och ting

gillar din text!
2022-08-27

    Lena Söderkvist VIP
Nattsvart, men med någon slags ironisk ton som gör den läsvärd. Innehållet är något att tänka på.
2022-08-27
  > Nästa text
< Föregående

aloc
aloc VIP