Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Där somnar sommaren




Där somnar sommaren. Hon bäddar med höstblad
i skymningen.
Gatlyktor tänds, strålkastare från gatan.
och vi blir mörka skepnader uppför
kullar i dis.

En tom strand,
en kall vind. spår av fotavtryck,
det var sommar här.

Bara mörka moln, regndroppar.
Eftermiddag har redan blivit kväll
Som en suck, en jämran. en övergiven plats.

Det lyser i var fönster.




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Lars Gullberg
Läst 115 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-08-18 08:25



Bookmark and Share


  Niliboy
Å, så vackert och poetiskt, uppför kullar i dis! Spår av fotavtryck! Heja Hjalmar!
2022-08-18

  Lottie Ålhed VIP
Tycker mycket om dikten och dess slutkläm. Bokmärkes.
2022-08-18
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg