Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Mitt eget foto: Soligajag_1


Solens strålar fångar mig , del 2

Sätt dig upp så ska vi förklara vad som hände.

Du skulle väl ta en promenad som du brukar göra på morgonen för vi hittade din ryggsäck en bit bort. Du hade säkert inte druckit eller ätit nånting på morgonen utan du ville ut i solen. Sen måste du ha svimmat av utmattning.

Vi ringde din mobil men kom genast till mobilsvar, vi har pratat in några meddelanden sa Gudrun.

Kul att äntligen få träffa din fina grann tant Gudrun sa Helena.

Ta lite vatten nu, försiktigt. Inga stora klunkar.

Vi ska hålla ett öga på dig nu så du inte hittar på några andra hyss sa min syster och sneglade på Gudrun samtidigt som hon blinkade med ena ögat.

Jag såg det där sa jag, era luringar.



Har du inte lärt dig någonting om hälsa och denna värme Hillevi? Sa dem båda i kör. Måste vi spika fast dig i denna soffa för att du ska förstå att det är farligt. Till slut torkar man ut och det händer en olycka.

Vi älskar dig din "buse" och vill gärna ha kvar dig några år till i detta jordeliv.

Nu kommer Seppo in med en frukost till dig så du får lite mat i magen, yoghurt med hallon och blåbär som du tycker om, även en kopp örtte.
-Varsågod säger han och blinkar med ögat .

-Blähh, , sa jag, kan man få en kopp cappuccino för du tror väl inte att jag är så dum att jag inte fattar var jag är, jag känner igen tapeten och sängen.

Nu började alla att skratta runt omkring mig!

-Hon lever sa dem i kör och skrattade ännu mer . . .








Prosa (Kortnovell) av soligajag_1 VIP
Läst 99 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-08-18 10:09



Bookmark and Share


    Ohemulen VIP
Trevlig liten historia som ligger rätt i tiden :-) Tack för andra delen!
2022-08-18
  > Nästa text
< Föregående

soligajag_1
soligajag_1 VIP