Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

EN ENKEL DIKT

En enkel dikt som denna
har ej den poesi,
som känslor skall förbränna,
med lyrisk skönhet i.
Nej,denna dikt är till för
att göra versen glad
och således då tillför
nåt gott på versens rad.

I tunga, trista tider
är enkla dikter bra.
När man är less och lider,
vill man det lätta ha.
En enkel dikt som denna
är inte poesi,
men man kan ändå känna
en lätthet inuti.

 




Bunden vers av Ulf Carlsson VIP
Läst 94 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-08-18 19:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP