Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sommarskrivövning 9


Årsringar



jag råkade kalla henne 20
- men mamma, jag är 22!


och jag ser alla åldrar i henne
som årsringar i ett träd


den nyfödda lilla "hönan"
som barnmorskan sa


hur jag ammade denna
livshungrande lilla själ


tvååringen som så stolt stod
på stolen vid spisen


som pekade på maten
"tycker inte om"


redan då så bestämd
hjärtat knyter sig 


mitt lilla stora barn med alla 
årsringar glimrande 

så hon lyser
lyser ikapp med solen

jag skrattar gott
älskade unge

så vuxen
20 eller 22

årsring efter årsring
kärleken oändlig









Prosa (Kortnovell) av Poesia VIP
Läst 115 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-08-18 16:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Poesia
Poesia VIP