Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bara en liten tanke hämtad från ett litet skrymsle inom ... - i januari 2013 befästes tanken i dessa ord, men budskapets innehåll, mening och innebörd torde sakna bäst före datum ...


I nästan varje litet skrymsle och vrå ...

... kan du om du vill
och verkligen lägger manken till
ibland finna minst 
ett litet monster
eller
två ...

Men de är
verkligen inte stora
utan oftast pyttesmå ...

I alla fall de monster
som jag tänker på ...

Det vi inte tänker på
är att de allra flesta
monster för det mesta
inte någonsin kan bli
större än vad vi 
själva gör dem till
i vår egen fantasi ...

Oftast låter vi bli
eller rättare sagt
så undviker vi
att erkänna för oss själva
deras existens 
i våra liv ...

De allra flesta av oss
har någon gång 
blivit varse dem
inom
då vi dem stött på
när våra
tankar och funderingar
gått vilse
och i våra allra mest
ensamma stunder
förirrat sig in i 
något litet skrymsle och vrå ...

Det jag vet om monster är
dock något jag gärna vill
få berätta för dig här ...

- Om vi istället för att
blunda och springa iväg
när vi dessa små
monster inom stöter på ...

... stannar upp
och låter oss få
dem närmare lära känna
och ger dem lite tid
så kan vi så småningom
upptäcka att de kan komma att bli
våra vänner
när vi väl dem vänjer oss vid ...

Fördelen med att göra så
är att när vi senare i våra liv
stöter på dessa monster
och de blivit stora precis som vi
behöver vi inte vara rädda för dem mer ...

Ty även om de kan te sig skrämmande
när vi plötsligt helt oväntat dem ser
vet vi ju att de oss innerligt väl redan känner
och att de liksom vi själva
är rädda om sina vänner ...

Sen finns det förstås monster
av helt annan art
och mer annorlunda natur
vilka lever och frodas hos en annan part ...
Sådana monster 
vilka inte har några vänner
och som därför fått växa och utvecklas
till att komma att bli
rätt skrämmande otäcka vilda odjur ...

Men då är det rätt bra
att ha de där monstren inom
vilka man redan känner 
och som är ens vänner ...

... ty även om man inte själv
vet hur man ska klara sig 
mot dessa främmande otäckingar
så vet ju i alla fall ens egna monster hur 
man en hotande situation
ska lyckas ta sig ur ...

En liten hjälp på vägen
för att i efterhand slippa
behöva känna sig alltför förlägen
är att försöka minnas och tänka på
att även stora monster
faktiskt en gång har varit små ...

Och när man tänker så
kan den tanken i sig
göra att de känns
lite mindre farliga ändå ...




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 102 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-08-18 17:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP