Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Diktar om dig på en pizzakartong Ivana




Jag finner mig själv diktandes om dig på en pizzakartong:
För jag tror att du med ditt meddelande är seriöst denna gång
Under en lång tid har jag nog kunnat ana,
Att det stämmer att du inte vill mer Ivana.
Men för alltid kommer du vara fast i en dikt,
Jag kommer aldrig kunna se dig som hon som bara gick
Du säger till mig att ditt liv har förändrats,
Du säger att det är svårt att möta mig där jag är
Jag tänker först du kan dra åt helvete, sen tänker jag att de lätt blir så när man är kär
Mitt liv har förändrats så många gånger, ibland är det svårt att bemöta vissa vänner
Jag tar gärna avstånd från en del när jag är stabil, när jag mår sämre är det som att jag återvänder
Och jag vet, tro mig jag vet att det är fel
Men jag antar att alla gör vad vi tror är rätt för att kunna bli hel

Ivana jag vill att du ska veta och verkligen tro på vad jag säger,
Att vart du än hamnar i livet, vet jag att du klarar alla grejer
Men snälla även om livet utan mig känns lite helare
Snälla minns mig som en del i din historia, mins att jag en gång var en stöttespelare
Jag vet att vår relation om någon skulle kallas rent destruktiv
Men jag vet också att du om någon: var den som höll mig vid liv.

Du var inte en vän, du var en syster, skulle nästan säga att du varit min själ
Men vad gör man då när allt förändras och energierna inte matchar lika väl
Vet du jag har vänner som inte alls är som mig och har annorlunda liv
Vi kommer aldrig ha den passionen du och jag hade men vi är nöjda utan dessa motiv
Jag kommer nog föralltid sörja passionen som en gång fanns,
Men visst klarar jag mig med dem andra, även om de minskar en del av alkohol och dans
Och ja jo jag har en pojkvän, vi är sambos och han tar hand om mig sådär omsorgsfullt nu
Och visste har livet blivit mer stabilt: men ibland kanske jag saknar droger och du.
För just nu är det faktiskt så, att jag igen börjat mått lite sådär
Skillnaden nu är att jag har en människa bredvid som försöker hjälpa här
Däremot är han varken psykisk sjuk eller bipolär
Däremot har han svårt att förstå vad jag inom mig bär
De visste ofta du utan att något sas
Därför kommer du föralltid vara: min spelande bas.


Min spelade bas: önskar jag hörde dig nu
Men du har slutat spela, och jag söker mig till strul
För första gången på länge söker sig rakhyveln till mina lår
Och jag vet inte vad jag ska svara honom när han frågar hur jag mår
Och hela mitt liv har jag bland andra försökt att dölja allt det som är fel
Jag kan de inte längre, måste börja visa mer
Jag önskar bara att du kunde finnas kvar
Jag önskar bara att jag inte utan dig gick av
För om du var all världens musslor
Hade jag varit ditt hav

_____________________________________________________




Övriga genrer av Fragment
Läst 115 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-08-18 19:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Fragment