Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En liten tid liggandes

En liten tid
har jag tillbringat
som liggandes
i min säng
i badkaret
i soffan

och trots en mäktig matthet
har jag orkat läsa
och o, så många liv som passerat
min inre syn

- vilken rikedom detta
att få ta del
i förtvivlan och kamp och lycka
få perspektiv
känna med i andras berättelser
genom böcker

jag älskar romaner
av alla möjliga slag
nya som kommer i min väg
gamla som jag läser om

och nu när all värk stillat sig
är kraften
ny som en dag
och huset kallar på mig

jag skurar golv och är glad
jag plockar ut gammal mat ur kylen
jag mördar mördarsniglar
och vattnar blommor

jag reder ut saker och ting
jag syr mig en ny väska
och en ny huvudbonad
och jag fixar till små vackra vrår

och just nu har jag hällt upp ett glas
kallt kolsyrat vatten
och pressat i en klyfta citron
ooooh och aaaaaahhhh

det är bara så härligt allt
!







Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 167 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2022-08-19 00:31



Bookmark and Share


  Anya VIP
Men så levande berättat. Tack för att du bjuder på denna. Jag ska också njuta av citron idag....till lax. Du påverkar med din livslust.
2022-08-23

  Blått Norrsken VIP
Underbart i livets vågor upp och ner .
2022-08-20

  Respons VIP
Mycket livsglädje och livsvisdom i denna dikt!
2022-08-20

    Lena Söderkvist VIP
Snacka om välbefinnande. Det smittar.
2022-08-19

    Lena Staaf VIP
Såå fint! Vi drabbas emellanåt av matthet eller sjukdom och det är en gåva att då ha möjligheten att läsa! Romanerna för oss till andra världar. Och att sedan stiga upp, pånyttfödd, och ta itu med allt som väntar, sån härlig känsla!
2022-08-19

  Marita Ohlquist VIP
En fin text om livskraft och livsglädje.
2022-08-19

  Ola Rydberg
Inspirerande lvsglädje
2022-08-19

  Rise Little One
Ett vackert och rikligt liv i många fina nyanser
2022-08-19
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP