Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kryptiskt kan tyckas ... Men verkligheten är fragmenterad och behöver styckas stundom för att man ska kunna lyckas ...


Tänk om ...

... det gick
att göra om 
och göra rätt
av det man fick
erfara som blev fel ...

Tänk om
man kunde få
till det ändå
så att den som
gjort fel
fick ta fullt ansvar
för sin egen del ...

Men det är 
inte så lätt
som man kan tro
att det borde
för när det gäller
sådant som det där
finns ingen plats
på det bord
vid vilket de sittande
har att avgöra 
vem som vad gjorde ...

Men tänk om
man kanske kan
få dem att se ändå
hela historien
från nu till då ...

... att även en kvinna kan
missbruka rådande norm
idag som igår

ibland till och med mer
än vad en man någonsin förmår ...

Ty då skulle kanske
en annan bild av vad som hänt
få en chans att ta form
En bild som kanske till och med
skulle kunna få
dem som sitter vid nämnda bord
att se att de har all anledning
till att tänka om ...

 
__________________________________
Tidigare publicerad här i januari 2013.
Idag 2022 kan jag blott konstatera
att det är synnerligen outgrundligt svårt
att förändra människors vilja till förändring
vad avser såväl fördomar som attribution ...

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 83 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-08-19 20:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP