Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det ena ordet ger det andra och till slut de tillsammans hand i hand berättar någonting väsentligt ... I januari 2013 då detta först publicerades här hade det en mening som var då men budskapet är ännu 2022 relevant ...


Allting faller ...

... ner
på den plats 
respektive del
är menad
att falla ned på ...

Förr eller senare ...

En del 
faller fullständigt fel
andra
faller alldeles rätt
på alla sätt ...

En del andra
vilka ej ens
liknar varandra
faller till synes fel
men hamnar
likväl så där alldeles
perfekt rätt ändå ...

Andra faller 
tillsynes rätt
men visar sig
med tiden
uppenbarligen
ha hamnat så
absolut fel
som det bara går ...

Lite som när
det känns så där
alldeles fel
överallt i vartenda litet
skrymsle och vrå
inom i djupet av vår själ ...

Så där som
det kan göra 
stundom ibland
när vi tror
oss om 
att äntligen ha funnit
någon vi vill få hålla i hand ...

Men sen när vi
vandrar tillsammans
utmed vår lilla strand
i vår lilla stilla vik
vi finner att 
även om vi känner
att närvaron av tårar
så saknas alla våra skratt ...

... och att vi dessutom
går fullständigt i otakt ...

- Men övning ger färdighet
du säger till mig ...

- Men om det vore rätt
skulle det ha känts lätt ...
jag svarar dig ...

Du tycker jag
ställer för höga krav
och inte förstår 
att tillräckligt uppskatta dig ...

Jag svarar
att några krav 
jag överhuvudtaget
ej ens har på dig ...

... förutom det lilla
men inte oväsentliga
faktum att jag ej
någonsin kompromissar
med det där 
som är så obegripligt för dig ...

Att jag vet inom
hur jag vill att det ska kännas
tillsammans med dig
om du vore rätt för mig ...

Ty om du kändes rätt
på alla sätt
och fick mig att känna
så som jag vill inom mig
tillsammans med dig ...

... så spelar det mindre betydelse
för mig
om så vartenda del
vore felsorterad 
och eller fel placerad
inom hela dig ...

För om du är 
den som är för mig ämnad
och jag så ock för dig
blir även den allra mest 
felplacerade delen
likväl fullständigt rätt
på alla sätt 
när jag betraktar 
och känner närvaron
av dig
nära tätt intill
tillsammans med mig ...

Den äkta kärleken
är till sin natur
en finurligt uttänkt filur
som har en funktion
vilken oavsett situation
får det allra mesta 
hos de flesta
att falla på sin rätta plats
oavsett hur osorterat
och felplacerat det än är
innan man fått möta 
den för vilken man är ämnad
och man får känna känslan
av hur det känns
att få bli och vara alldeles kär ...




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 114 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-08-20 22:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP