Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag glömde, på vägen

Jag glömde, på vägen, hur
man älska !
Jag tittade på mig själv, en trafikskylt
glömt vid sidan av vägen
som en vinterbuske, torr,
jag tynade i bön och
jag drack hopp i molnens toppar,
hindras från att nå centrum
för den förbjudna meningen.
Du har länge glömt orsaken till tolerans,
lagras i kylen av januari;
vi är den tvåvägsvägen
där vi korsar varandra kontinuerligt,
du är centret som regnet sköljer bort,
Jag är bermen som samlar på resterna.

Du närmar ibland från gränsen
upp till gränsen för nyfikenhet att
hjärtat håller, där jag känner igen
den del jag trodde min,
från samma punkt på vägen
vi flyttar ständigt bort och
vi ler åt alla tecken
som varnar för fara.
kanske i ett annat liv
vi ska ta samma väg!




Fri vers av Antonio J.F Matos
Läst 74 gånger
Publicerad 2022-08-22 17:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Antonio J.F Matos
Antonio J.F Matos