Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Se på mannen

 

Se på mannen som går omkring med ett leende på stan, beundrad och respekterad av de allra flesta, aktad kulturskribent på stadens tidning, en fysisk och intellektuell atlet som älskar sig själv och är euforisk över sin hälsosamma och lyckade livssituation. Se på mannen som har överlåtit på sin fru att uppfostra och ta hand om deras två barn, och när hon protesterar så åker hon på ett rejält kok stryk. Se på mannen som hånskrattar åt sin fru som blöder både fysiskt och psykiskt och vars självkänsla är körd i botten på grund av hennes underbara mans mobbing och terror under många år. Vart tog min glada syster vägen, hon som var en så livsbejakande och härlig människa undrade jag hennes lillebror, det var som att hennes personlighet suddades ut mer och mer ju mer spö hon fick av sin euforiske och briljante man som var så beundrad, omtyckt och respekterad av de allra flesta. Se på mannen en helt normal och frisk människa i folks ögon, hur han tvingar till sig sex av sin fru vars självkänsla är körd i botten. Deras pojk ligger på våningen ovanför och har panikångest och hans syster har så väldigt ont i magen. Det tar deras mamma tjugo år att våga lämna mannen. Mannen som seglar vidare i livet med vind i seglen, se hur han charmar kvinnorna på stan med en stark eufori över att vara så lyckad, omtyckt och respekterad. För hans före detta fru väntar en lång rehabilitering i en stark uppförsbacke.
Hundratals gånger blev hon misshandlad av sin före detta man som lovade att älska henne i nöd och lust inte att knäcka hennes näsben.




Prosa av Johan Bergstjärna VIP
Läst 65 gånger
Publicerad 2022-08-22 19:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP