Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

1989

Ingvar Carlsson
vem bad dig smaka
EU-medlemskapets bäska drog
mer marknad och mindre mänsklighet
Nu har vi trimmat barnen till individuella konkurrenter
Lekplatsen på skolgården saknar barn med spring i benen
I ett polariserat land växer partierna på ytterkanterna
Det finns godis till barnen i varje valstuga
Smaken av socker är en gigantisk tröst
Jag räddar mig i nostalgin om folkhems-Sverige
Besöker en utarmad akutmottagning
med en läkare som springer i korridoren
Med grumliga ögon famlar jag efter en sanning
Besöker en optiker i gallerian med superteknik
som kan konsten att debitera
Jag kunde konsten att se
Nu grumlas världen
i längtan efter trygghet




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 125 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2022-08-24 05:11



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
Igenkänning - samhällsklimatet är mindre sam-hälle mer individ "vinna eller försvinna" - huh
2022-08-24

  Marita Ohlquist VIP
Bra text att läsa och begrunda.
2022-08-24
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP