Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag minns att svavlet

Jag minns att svavlet gulnade bladen
som ägg av en okänd fjäril,
punkt från en kemisk tillväxt
fortfarande grundläggande, nästan ofarlig, luktfri.
Jag rengjorde bären i en ulltröja som
tittade på solen genom varje por men
bara den där saliv
tog den där bittra smaken ur druvskalet.

Idag har druvan inga frön, den har förökat sig
av namn för
berika gudarnas sprit, men
jag känner väl till dess nyanser!




Fri vers av Antonio J.F Matos
Läst 60 gånger
Publicerad 2022-08-24 19:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Antonio J.F Matos
Antonio J.F Matos