Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nya ögon

 

Det är den tiden på året nu
Dagar som bara blir mörkare och mörkare
Alla de växande skuggorna i det offentliga rummet

Saknaden av tydliga konturer
Bokstäver som klumpar ihop sig till något allt annat än greppbart
Bokhyllan liknar mest ett liggande stapeldiagram

Någonstans bland alla denna data
är samhällets nya riktning utstakad

Jag klev in hos optikern idag
Var i behov av nya ögon
De sa att jag hade blundat för länge
Kisat för att se bättre

När undersökningen var klar såg jag mig själv i spegeln

Jag fick välja ut en förutbestämd båge
Rikta den, dra strängen bakåt, sikta

På podiet stod partirepresentanterna uppradade
Nedstänkta i sina skimrande nyanser

Detta var priset för att bada i ljus




Fri vers (Fri form) av Daniel_78 VIP
Läst 168 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2022-08-26 21:57



Bookmark and Share


  Redaktion poeter.se VIP
testar
2023-02-20

  Klint
ja, tänk vad det kan kosta på att åter se löven på träden
man blir plötsligt varse på det ena och det andra
2022-08-27

  bumerang

Den glasögonbågen som justerar det politiska läget till klarhet vore något. Metaforen är lysande. Tom en tanke från andra hållet. Att vara politiker är att vara måltavla för många ”pilar”
2022-08-27

  stormengudrun VIP
Det blev en politisk satir av din dåliga syn! Ännu mer klarsynt med nya glasögon:-)
2022-08-27

  Jean-Michel Orblin
Låter som reklam om en optikeraffär.
Långsint eller närsynt
2022-08-27

    ej medlem längre
Riktigt bra!
2022-08-27
  > Nästa text
< Föregående

Daniel_78
Daniel_78 VIP