Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Demoner i Nokia


Mellan morgondagg och kvällsdagg.
Mellan födsel och död.
Mellan dåtid och nutid.
- - -
Mitt barnbarn föddes,
som ett fantastiskt underverk.
Han ligger i startblocken,
och har allt framför sig.
Segrar och motgångar i livet.
Och jag är nära mållinjen,
För jag dör snart.
Hoppas bara så att han får ett lättare liv än mig.
Men han är född som krigare.
I denna märkliga värld.
Han löser detta.
Han har ju mitt blod i sina gener.
Hoppas bara att jag får leva lite till,
och ta ut grabben och fiska i en båt på en sjö.
Och sitta och bara vara i livet.
Det fantastiska livet som omger oss,
ständigt och fullständigt.
Förhoppningsvis kan jag lära grabben lite saker om livet.
- - -
Men jag undrar så om jag förvaltade min tid i livet på riktigt.
Så att jag undvek att vara en patetisk posör.
Jag förlorar gärna allt,
bara jag inte blir den löjliga posören.
- - -
För min Mamma i Nokia tror och tycker att jag är värdelös.
Hon anser att jag är en posör.
Trots att jag med mitt goda hjärta gör allt jag kan.
För det är hon som är demonen i Nokia.
Men jag hade kraften att möta henne i Nokia.
För livet lärde och utförde detta mot mig.
- - -
Och jag utförde denna resa hit till Finland.
För att jag har någon märklig moralisk plikt.
För jag är den enda hon har.
Då livet är som en märklig rubiks kub
där alla bitar aldrig hamnar på plats.
- - -
Och som jag har sagt.
Gud!
Testa mig icke mer.
Du vinner aldrig över mig ändå.
Även om du visar mig demoner från
historien i Nokia.
- - -
Och du Gud,
är jag inte vän med.
Du som har utsatt mig för så mycket ont.
När du vet att jag har ett gott hjärta.
Eller har du missat detta i din berusning?
För Gud!
Du missade en sak.
Jag är segare än så här.




Fri vers (Fri form) av Tommy Vähä-Rainio VIP
Läst 97 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-08-27 00:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tommy Vähä-Rainio
Tommy Vähä-Rainio VIP