Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till mig själv


ÖNSKELISTA

Jag önskar mig mera av rättklädda kväden
och tankar av klarhet med rätt grammatik.
En förebild finns i de rotfasta träden
och havsdjupens eviga blå poetik.

Jag önskar mig mindre av pata och dada
och mindre av gaggande beatnics och svaj.
Jag önskar mig mindre av  kleta och kladda
och mer poesi klädd i kjol och kavaj.

Jag önskar mig mer av ordentliga dikter,
som tecknats med klarhetens budskap och form
med större respekt för förståelsens plikter
och fastare handlag med känslornas storm.

Jag önskar jag finge bli mera som träden,
som växer på djupet till himmelrik.
Jag önskar mig mindre av lättklädda kväden
och mer av det brusande havets musik!

 

 




Bunden vers av Ulf Carlsson VIP
Läst 76 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-08-27 13:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP