Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Än är dagen inte över


Nu, just nu, som jag går ut i köket
för att ta mig lite vatten
ser jag genom regnvått fönster
grannens tre högväxta fina solrosor
annars är det så
att jag klätt mig i tusen kulörer
i rent försvar
för det regnet gör
att dagen syns mig kall och grå

vad är bättre då
än att dansa barfota
på en röd matta
svänga en orange slöja
upp mot taket
och ned
som en flammande eld

min man och jag lagade
en väldoftande currygryta
med handrullade köttbullar
och stekta paprikor

vi avnjöt mustigt rött vin
varsin mazarin till dessert
och nylagat kaffe; Z Mollbergs blandning
vi är nog riktiga gourmander

och än är dagen inte över
böcker har vi så många vi behöver
och Netflix har vi
det är bara att ladda ner
en bra film
och så kan vi glömma
vad som gör oss lite håglösa
och frusna...
för inte är det regn och blåst och kyla
inte heller de vissnande rosorna
får mig att gråta
mer då att förstöringen av vår miljö får fortgå
att staten stöder SAS flyg
att vi ska med i Nato
- dumma vi

inte en tanke på krigets skörd
av invalider och döda och hemlösa

tänk på de nyfödda och deras mödrar
tänk på alla skolbarn och alla gamlingar...

-

Vi ger oss inte
eller hur
vi slår oss för bröstet
och förkunnar högt
att vi ämnar vara med
och rusta upp för än mer krig!









Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 137 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2022-08-27 19:35



Bookmark and Share


  Anya VIP
Så mycket innehåll. Beundrar livsglädjen i inledningen. Tror jag tar en sjal och dansar jag med. :o)
Den andra delen av din text är allvarlig. Makt och pengar styr vår värld......tyvärr. Och rädslor.... Vi är alla små barn innerst inne. Även de stora ledarna. Vissa av oss ser igenom dem men många är det som lyssnar.

Jag och min man börjar bli mer och mer alternativa. Lyssnar på andra kanaler. Kanske fler som skulle göra det?
2022-08-31

    Elisabeth Nilsson VIP
En fantastisk text att både njuta av och fundera över. Kommer världen att gå under på grund av miljöförstöring och alla krig?
2022-08-29

  Marita Ohlquist VIP
En bra text om att njuta av livets goda och samtidigt kämpa för en bättre värld både för alla som lever och för kommande generationer.
2022-08-29

  Respons VIP
En hoppets röst i hotande omvärld!
2022-08-28

  Kungskobran VIP
Det gäller att ta vara på stunderna och tro på att man är världsförbättrare då blir livet ljusare
2022-08-28
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP