Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till skogs med böljesol


Soldis

undran

betänksamhet


Tillvaron gå

ruvandes på

nåt odefinierbart


En gäckande gåta

springer lätt till skogs

enligt uråldrigt vättestäv


Därefter kan trätinnar

gärden och gömslen

pråla av en sällsynt

stärkande böljesol




Fri vers (Fri form) av BenGust VIP
Läst 103 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-08-28 10:11



Bookmark and Share


  Elinor Sörensson VIP
"En gäckande gåta

springer lätt till skogs

enligt uråldrigt vättestäv"

Gillar särskilt denna fantasifulla
strof. Och nyordet "böljesol"
som skapar en bild av en varmt
upplyst magisk natur i vätteland.
2022-09-01

  Susen VIP
Fint! Förnimmer en kraftfullhet i orden. Språket berikar.
2022-08-30
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP