Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Längre augustibagatell 16

 

 

Skräcken haltar fram

flanellbyxorna släpar

river upp damm där

han drar fram springer

vi småglin undan rädda

 

för denne mörke

man med potatisnäsa

och grovporig hy

blicken är mörk och tungsint

gången svajig stinker sprit

 

mumlar och grymtar

vik hädan era små löss

hytter med näven

ler i mjugg åt glåporden

som haglar bakom hans rygg

 

det sägs att han var

bergsprängare och senare

dynamitard i

spanska inbördeskriget

han super för att glömma

 

med gamla vänner

från förr ibland hettar det

till röster höjs och

nävar knyts tills bylingen

bestämt knackar på hans dörr

 

står det Johansson

fyllot som allla minns men

ingen lärt känna

en gång en frihetskämpe

nu hånad för sin misär

 

döm aldrig andra

det säger mer om dig du

kan själv hamna där

livet är en balansakt

en skabbig räv har också

 

sin plats på jorden

tornseglarna har lämnat

för i år dröjer

till i vår innan vi ses

igen vila i frid J!

 

 

 




Bunden vers (Annat versmått) av Fale Bure VIP
Läst 239 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2022-08-31 00:42



Bookmark and Share


  Skatflickan VIP
Så ofta vill hjärnan dra dom där strecken från en till en, (den som var "rätt" hörde ihop) som man gjorde i skolan, "para ihop"
Och din text drar ett streck till boken 'pott-ungen' inte för att dom kanske är lika, men hjärnans vägar är hjärnans vägar
Iallafall, tycker om din text
2022-09-02

  Glitträ VIP
Tänkvärt!
”Döm aldrig andra” det berör mig.

2022-08-31
  > Nästa text
< Föregående

Fale Bure
Fale Bure VIP