Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Svält (Min kamp 2.22)

Människor svälter, människor svalt

när jag växte upp "tänk på barnen

i Biafra", stora ögon, svullna magar.

 

Jag har aldrig trott att

det skulle kunna hända här.

 

Torkan i Europa, färre skördar,

mindre skördar, brist och höga priser.

Elpriserna i Sverige gör att odlare

måste lägga ner verksamheten. 

Varifrån ska maten komma

nästa år?

 

Varför skulle just vi skonas?

Krigen, klimatkrisen, när

tar det slut? Aldrig?

 

Människor svälter,

här, där, då, nu.

Och sen?

 




Fri vers av Aloisia VIP
Läst 51 gånger
Publicerad 2022-08-31 22:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Aloisia
Aloisia VIP