Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


Vid din sida


jag går vid din sida

dina steg är tunga

ditt hjärta slår hårt

 

när du faller stöttar jag

 

tiden går och framtiden når

 

... ... ...

 

jag ser dig stå rak och stolt

 

... ... ...

 

jag har ingen vid min sida

när mina steg är tunga

när mitt hjärta klappar hårt

 

du vänder bort och går

 

ingen vid min sida står

 

... ... ... 

tiden går framtiden når

... ... ...

 

det sägs att det man ger man får?

 

.... ... ... 

 

svaret ligger i min hand

framtiden är här nu minsann

 

det finns en sak att lära

att göra till mitt signum

 

... ... ...

 

jag har i alla fall inte svikit

mig själv

så som den

som vände ryggen

till den hjälpande handen

... ... ...


förstahjälpen

i vänskap 

går inte 

att beställa

via postorder

.... ... ...

 

jag andas och jag vet

att de fall jag gör 

är för att andra

puttat omkull mig

 

... ... ...

 

när jag faller

puttar de ned

var gång jag

reser mig upp

 

... ... ...

 

det är inte mitt fall

de vänder ryggen till

det är sitt eget fall

dem förtränger där

... ... ...

ingen skugga

faller över mig

 

jag är fri

om ryggen

 

... ... ...

 

ett fall för dig

är inte en möjlighet

att resa dig för att lära 

 

ditt eget fall blev

en ursäkt för att

skylla ifrån dig

 

det är därför

du inte har mod

att gå vid min sida

 

... ... ...

 

jag lämnade aldrig din

jag står fortfarande kvar

allt medan solens strålar

bleknar...

 

... ... ...




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 247 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2022-09-01 10:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP