Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

BROTTNING

Du släpper inte greppet om mig, "Gud",
om än jag tvivlar, slingrar mig och tvekar.
Du håller fast mig, även om än jag nekar
och diktar dumt om Dig med dubbla ljud.

Jag sitter fast i Dig, Du allt i alla,
Du ständigt gäckande i ordens hav.
Jag sitter fast i Dig, som livet gav
och återkräver det med dödens galla.

Men det är också jag som håller Dig.
Jag håller fast och släpper inte taget.
Tro inte att Du slipper undan mig!

Jag böjer nacken efter nederlaget.
Vår brottningskamp skall ändå löna sig.
"Guds" fasta grepp skall segra över jaget!


 


 

 

 




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 100 gånger
Publicerad 2022-09-01 20:08



Bookmark and Share


  silkesinne
Gud kommer aldrig klappa, du väljer själv om du gör det. Kämpa på :)
2022-09-01
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP