Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
23 juni 2022


Guds måleri

Nu är han där igen och målar,
Gud med sin osynliga hand,
formar molnen och skapar skyn
i oändliga föränderliga färger.

Han är den konstnär
som aldrig ger upp
om sitt verk,

utan omdanar
våra ramar
vareviga stund
med sin praktfulla pensel.

Han målar nya vindar
och färger som sprakar,
lindar som bejakar livets lekar

och stjärnor som väntar
på att återskapas i sitt valv
där de kan vaka, nakna,
fria under hela natten.

Men än är det dag
och vi ser Han blåsa liv
bland björkaträden
som svajar och susar,
och vi ser svalor segla
och solen lysa i skyn.

Där ovan smakar
måsar på dragen,
just denna dagen,
då Gud målar
sitt mäktiga mästerverk,
denna härliga syn.




Fri vers av KPJ Sundquist VIP
Läst 101 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-09-01 22:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

KPJ Sundquist VIP