Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Solitud


Jag är nog en ganska ensam människa

Vaknade ensam i morse.
Det är lördag morgon.
Och jag åt en genuint ensam frukost.
Enda sällskapet var nyhetsmorgon på TV4.

Känner mig rastlös så jag skall nog åka bort för att tvätta bilen,
trots att det inte behövs.

Går runt i lägenheten och funderar på hur livet blev.

Och i dessa tankar bestämmer jag mig
för att putsa mina fönster.

Gör detta i tystnad för att tankarna ska få sväva fritt.

Och sedan med de rastlösa tankarna bygger jag lite på mitt modellplan.

Går sedan en sväng i lägenheten tänker lite till på min egen existens.
Undrar hur många semestrar jag har kvar i det stora hela,
och förstår att det inte är så många,
och hoppas att jag gör något vettigt med de semestrar jag har kvar.

Börjar måla och rita,
och gör detta ganska länge.
För när jag sitter så försvinner tiden.
Penslarna och pennorna är som mina psykoterapeuter.
Och jag lyssnar på Dream Theater samtidigt.

Tänker vidare på den omöjliga kärleken,
och förstår tydligt varför jag har haft ambitioner
att låsa in mig och leva i celibat.

För att inte utsätta mig mer för detta lidande,
för lidandet kan jag skapa själv utan kvinnor.

Funderar sedan som hastigast att gå ut på krogen ensam,
men får andra tankar då jag vet att det finns ännu
ensammare människor därute, och mer desperata än mig.

Men jag gillar ju sitta en ensam i ett hörn på krogen
och studera och lyssna på de ensamma människorna där ute i förvirringen.

Dom arma själarna vid fronten,
där verkligheten sakta mal ner dom i leran i skyttegravarna.


Det är då jag trivs ensam i mitt hörn och tyst skriver mycket,
för att sedan gå hem ensam och tycka lite mer synd om mig själv.

Och inse att jag själv nog också är en ganska ensam människa.




Fri vers av Tommy Vähä-Rainio VIP
Läst 125 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2022-09-03 13:43



Bookmark and Share


  rostspik
Livserfarna visa rader.
Rakt och källvattenklart.
2022-09-03

  PFJS
Naket, ärligt, fyllt av hjärta, sorg och ett spektrum av känslor som du förmedlar med formuleringar som är vackra och flyter.
5 av 5 varv runt i lägenheten, i betyg!
2022-09-03

    vegankaka
Så rörande vacker
2022-09-03
  > Nästa text
< Föregående

Tommy Vähä-Rainio
Tommy Vähä-Rainio VIP