Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vi kan organisera om i miljöhusen och i grovsoprummen om ni vill, vi är Jordens vänner, en gårdssammanslutning utan protokoll och regler, Jorden, djurens park, så vill vi läka av jord.


Tända ett ljus

Kan vi inte få en stor kompostbehållare till varje
trappuppgång där de gamla soprummen gjordes
om till rum för de äldres rullatorer och annat där.

En sån behållare som man lägger komposterbart
men att vi utesluter kadaver och annat som är fel.

Först läggs matavfallet sen pellets och längst ner
på behållaren finns det en lucka att öppna och se
så mycket fin och näringsrik ny jord vi kan hämta
till våra blomkrukor och för trädgårds-personalen.

Det luktar så läkande, den här sortens kompost.

Ligger i sängen, det är så skönt, struntar i att dom
kallar mig för en slö ungdom som bara är i sängen
försöker, nu är mitt ena ben utanför, min kropp...
orkar inte, oj nu kom mitt ben tillbaks till sängen.

Åh, sååå skönt, bara vila mig!

Nu sattes min viljestyrka i huvudet på.

Och ett ljus tändes där...

Så skönt att inte behöva gå ut när behållaren
finns i trappuppgången, nä, nu måste jag upp
ur sängen...




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Catherine Brandt VIP
Läst 106 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-09-03 13:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Catherine Brandt
Catherine Brandt VIP