Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kom nu börjar bingolotto!

Kom nu börjar bingolotto!
Hatet mot svaghet.
Skräcken för att falla
igenom psykiskt.
Man måste hålla det
glada skenet uppe och
till varje pris vara stark,
frisk och funktionell.
Stesolid frukost,
lunch och middag.
Yngste sonen är konstig
men det ordnar Gud.
Svaghet är en synd
som måste straffas.
Vi i vår sunda och lyckliga
familj hatar svaghet,
självömkan och omognad.
Den yngste sonen snor
bilen på fyllan för
att köra ihjäl sig, och
det måste straffas hårt
för vi är en harmonisk
familj i vilken man beter
sig med folkvett och klass.
Stesolid och vodka, man
måste hålla skenet uppe
med ett tillgjort leende
mot grannarna som inte
har en aning om vad som
pågår bakom den snygga
fasaden. Den yngste sonen
sniffar thinner och skär
sig i armarna. Mamma är
helt avstängd men lyckas
på ett mystiskt vis
undvika ett sammanbrott.
Hennes älskade yngste son
mår bara sämre och sämre.
Livet är en mardröm som det
inte går att vakna upp ur.
Pappa ligger i sin depressions
grav och storebror skjuter tjack.
Bättre och bättre dag för dag
spelas på radion och de tre systrarna
är så himla optimistiska i sin totala
vilsenhet med män, men på det stora
hela är de en glad och lyckad familj som
absolut inte behöver psykoterapeutisk
hjälp. Allt ordnar sig för vi har ju Gud.
Den yngste sonen exploderar i en psykos
och går ut i skogen och hänger sig.
Skönt att vara kvitt honom tycker
familjen, det måste ha varit något
fel med hans gener, han var svag.
Men Gud vad det är underbart att
finnas till. Kom nu börjar bingolotto!




Prosa av Johan Bergstjärna VIP
Läst 51 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-09-04 16:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP