Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om att födas på nytt, som förälder. Om att stå bredvid, ta emot och släppa taget, om att hitta nya vägar, om att förstå, försöka nå. Om npf. Text från samlingen [Glas-Klara]


Hoshi


Jag har en stjärnflicka som lever på natten
Hon äter bara salt och is
Jag har en stjärnflicka som bränner eran kantiga sfär
Hon har brännmärken här och där

Jag har en stjärnflicka som bär en vintergatan av frågor i sitt bröst
Fast I mörkret är tystnaden hennes röst

Jag har stjärnflicka som måste kamma håret tills det blir vatten
Då sitter vi i duschen hela natten

Jag har en stjärnflicka som är så klar så klar
Hon kan sväva likt skräddare på vatten

Jag har en stjärnflicka som äter is för att kyla sitt inre
Hon tystar världen med snäckornas brus

Tidsfåror
Vi trillar kryper hoppar springer
Svävar i dunkelt sus

Jag har en stjärnflicka som virvlar
Hon sjunger med hägringsblå röst
Innesluten i renaste vatten där tystheten ekar som störst
För att allt ska bli lika och samma
För att allt ska bli rätt på ditt sätt

Jag har en stjärnflicka
Jag går före plogar spår i hennes väg
Maler stenarna till sand
För det blir tiden
Jag går efter puttar på
Bromsar vid vart stup
Jag går bredvid och lyssnar
Håller hennes hand

Jag har en stjärnflicka Hon trippar tå och måste alltid rätta udda till jämnt
Hon tappar ofta bort Tankarna i vinden

Hon är Sällsamt blå
Och hon är alla

Alla

Former av vatten




Fri vers av Skatflickan VIP
Läst 102 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-09-04 17:05



Bookmark and Share


    Music mind VIP
Väldigt vackert. Hoshi, det är en bra titel.
2022-09-06
  > Nästa text
< Föregående

Skatflickan
Skatflickan VIP