Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
#höstanvinden


Mono no aware

Det var inte förrens på ålderns höst
Som vi såg dansen
Av den blekt malva färgade dimman på älven

Som vi andades in jordens landskap av fårade vågor över jorden i kapucin-brunt
Och bevarade värmen av det sista solglittret på den krusade vattenytan

I tystnaden följde vi tranorna I flykt
Dom vi aldrig hann räkna
Bort mot horisonten

Den morgonen vi vaknade och såg att ögonen tappat färg, bleknat till en svagare duv-blå

I det förgängliga landskapets själ
Där fårorna växer livet mot sitt eget slut

Tiden hade gjort ditt hår likt spunnet socker i gråsparvsknäck
Och vi såg hur det frasades till stjärnstoff likson smörblommorna vi torkat i köket

Fälten av karmosinröda valmo
Sommarens flirtiga kyss
Svajade inte mer
Av jord är du kommen Av jord skall du åter varda

Det var inte förrens på ålderns-höst Som vi förstod att se skiftningarna
Nyansernas toner i samstämmig melodi
Där luften växt mättad
I årstidens fuktade färger

I väntan

Barnfötterna prasslande över det frasiga marktäcket av löv
Ur termosen ångar chokladen

Det var skörde-tid
Och våra hjärtan var till bredden fyllda

#höstanvinden




Prosa av Skatflickan VIP
Läst 253 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2022-09-04 19:39



Bookmark and Share


  ßluie VIP
Fin. Vackra bilder.
2022-09-19

  Sparvögat VIP
I så underbart språk tecknar du livets höst, fantastiskt fint…
2022-09-18

  Kajan VIP
Fantastiskt att få läsa en så fin och rik text, levande poesi i ordens bästa bemärkelse
2022-09-15

    ej medlem längre
vackert. vackrare än black raven.
2022-09-09

  AndLou VIP
Ålderns höst och årstiden höst i ett melodiskt samspel som speglar de kulörta och okulörta färgernas synintryck. Vackert!
2022-09-06

    Music mind VIP
Du har en förmåga att beskriva saker på ett väldigt vackert sätt. Detta blir ett bokmärke.
2022-09-06

  swim
klyftigt upplyftande
2022-09-04
  > Nästa text
< Föregående

Skatflickan
Skatflickan VIP