Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett tack till alla som deltog på nätverkslonferensen i Göteborg 2023


Mitt nätverk

Det är svårt att leva i socialtjänstens centrum

Den ena paradoxen lägger fällben för den andra

Jag söker ljuset långt ute i periferin

för ett möte på gränsen mellan dig och mig

 

Varje besök in i denna produktionsfabrik

måste kompenseras med en resa i natten

Varje fyrkant med vassa hörn

måste jämnas till en ring

 

Det är först när vi står nakna

Inför varandras mänsklighet

som känslor kan få tid att mogna

och tankar kan få rymd att utvecklas

 

Så låt oss mötas där igen i fantasin

i huset där solen lyser vid Gråbergets skugga

där vi kan andas med befriade sinnen

och mötas i vår mänskliga förvirring




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 92 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2022-09-05 08:25



Bookmark and Share


  rostspik VIP
I kontorsvärldens korridorer upphör alla jämlika mänskliga möten så fort det klivs in genom dörren.
Väl inne blir ju människor till tjänstemän och klienter och alla förväntningar och bemötanden inrättar sig efter det futila lilla rollspelet.
2022-09-13

  Blomma-Stjärna VIP
"där vi kan andas med befriade sinnen
och mötas i vår mänskliga förvirring"

vackra tankar om att få mötas och låta känslor och tid få lov att mogna - att vara tillsammans för att finna ut en ny möjlighet -

en vision om en socialhjälp med både hjärta och huvud
2022-09-05

  Eva Helene VIP
Kloka ord.
2022-09-05

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om att vara människa och medmänniska.
2022-09-05
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP