Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Finns en spricka i molnen?


Ett nytt elfte september?

Jag tänkte jag skulle skriva
något smart och roligt om valet
som kanske kunde liva
upp det vardagliga kvalet.
Jag provade olika meningar
med lustiga formuleringar.

Ingen av dem fungerade,
så de blev alla refuserade.
Valet tycks föga inspirerande
men kanske transpirerande
för politiker  som ler på affischer
och värnar om sina nischer.

Vissa twittrar på nätet,
uppblåst och förmätet,
och förtalar varandra,
den ena efter den andra
i teves snackprogram.
Når de ända fram?

Hur göra något satiriskt av detta?
kan man undra med rätta.
De överträffar varje överdrift.
Det tycks blivit värre se´n sist.

Dock kan konstateras att spektaklet äger rum
på ett synnerligen väl valt datum.




Bunden vers (Rim) av Algotezza VIP
Läst 144 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-09-05 09:35



Bookmark and Share


    ej medlem längre
din musik är bra. vet inte om jag sa det. du är en trailblazer.
2022-09-09

  lodjuret/seglare VIP
Snart i ett parti schack, någonstans nära dig kommer någon att klia sig i planeten, en vacker dag utan regn i öknen, under orkperioden, att utbrista något i stil med 'Ju äldre ett träd blir, ju äldre blir du'... Vilket beror på vem och vad som får 'stå kvar', när tiden lider med och för någon.
2022-09-05
  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP