Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild: AndLou


Frusna tårar

 

det tidigare så av sol uttorkade landskapet

präglas nu av fuktig dimma och dis

men den himmelsblå färgen i dina ögon

fyller ännu mitt hjärta med lite värme

 

till mitt sargade höstliga sinnes förundran

när sommarens fröjd nu tappar sina löv

när sjö och hav byter till mörkare färger

likt daggen övergår även mina tårar till frost

 

en plogformad plågsam flock av tankar

flög mig just förbi där på hösthimlen

detta till de minnen som skapat mina rädslor

rädslorna som nu kommer till mig varje höst

 

men så i skymningen går jag ändå där

nedför den slingrande stigen genom skogen

jag ser de svagt fladdrande eldarna

doften av förfall förför min egen vilja

 

begäret som så länge bott i min hjärna

gör att jag inte kan se någon framtid

jag känner hur hösten tränger in mig i ett hörn

där jag sitter kvar ensam …med våra minnen

 

Copyright © AndLou




Fri vers (Fri form) av AndLou VIP
Läst 210 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2022-09-05 12:39



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Fint komponerat jag känner hur höstvinden tar sig in i diktjagets innersta.
2022-09-18

  Kajan VIP
Som om hösten kommer på besök ända in i en mänsklig själ. En väldigt läsvärd text.
2022-09-17

  Flicis VIP
verkligen fint skriven text och verkligen bra skriven, så att orden hänger med och skapar bilder i näthinnan
2022-09-08

  Miss M
Växlingen från sommar till höst kan vara smärtsam. Även om det beskrivs med vackra ord.
2022-09-05

  Teija Majava VIP
Vackra minnen i en dyster årstid.
2022-09-05

  Öknens Ros VIP
Dystra höstkänslor.
2022-09-05
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP