Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rationaliserande instinkt

Rationaliserande instinkt, är det som
ta envisheten ur åsnorna.
Mina ben börjar dö,
att springa är att kräva att flyga
till gubben.

Instinkt är envis och tröttnar inte!
Ålderdom dödar inte instinkt, men
fördjupar anledningen, klargör alla
omöjlighet och blir desillusionerad med tiden:
du inser att du har gått för långt
än du önskade och förlorade allt
för ett litet steg att
Det var mellan instinkt och förnuft...

Lite mindre än en och
lite mer av det andra, skulle ha
givet framtiden en annan värld,
många hörn skulle rundas
deras kanter om de var mötesplats
mellan dem!




Fri vers av Antonio J.F Matos
Läst 79 gånger
Publicerad 2022-09-07 09:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Antonio J.F Matos
Antonio J.F Matos