Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

PUDER AV SNÖSTJÄRNOR

Magnifik står hon

höstens amazon

klädd i rustning

av färgsprakande löv

belyst av månsken

redo för strid

med kung Bore

som erövrar henne

med frostens stål

sjöns vita slöjor

puder av snöstjärnor

besegrad knäböjer hon

låter rustningen falla

 




Fri vers av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 194 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2022-09-07 17:12



Bookmark and Share


    Ailap VIP
Fint bildspråk, påminner mig om en Elsa Beskow-saga som personifierar årstiderna.
2022-09-17

  Cikoria Blå VIP
En text som målar upp bilder för mitt inre. När jag läser bläddrar jag i fantasin fram bild efter bild och till slut har höstens rustning fallit.
2022-09-17

  Kajan VIP
Kraftfull text med fantastiskt bildspråk där styrkan i metamorfosen blir ytterst kännbar; måhända blir ”hon” besegrad, men hon kommer åter i annan skrud.
2022-09-09

  Öknens Ros VIP
En mycket fin dikt om hösten!
2022-09-08

  Marita Ohlquist VIP
En jättefin text om hösten.
2022-09-07
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP