Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Satt på papper 2022....


Miljörörelsen






Konturlösa molnflak
påväg öster ut

björklöven
dalar gula
och törstiga mot döden

en kärrhök
jobbar med vinden
för att lämna Sverige
i sticket

en hund
reser ragg och morrar
åt möjliga
inkräktare

en ekorre
hoppar bungyjump
i hasselbusken

miljön är i rörelse
mot en höst

där
demokratin
kippar efter andan

ett val
är påväg
men dom folkvalda
har hamnat i koma
eller fastnat i en loop
om elektricitet
och skjutningar

miljön är i rörelse
mot undergången

men vi står still

blinda
och
döva







Fri vers av Bengt Lindell VIP
Läst 178 gånger
Publicerad 2022-09-07 16:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bengt Lindell
Bengt Lindell VIP