Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DROPPAR AV HÖSTENS FUKT

I kökets ekande

tystnad

vilar plockade

rosiga äpplen

i fruktsskål

från förr

droppar av

höstens fukt

hänger under

altanräcke

vågar inte

släppa taget

falla ur trygghets

bekväma famn

till osäkert

önskat liv

tynar hellre bort

i känslotorka

ändå faller

en modig droppe

av hopp




Fri vers av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 217 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2022-09-08 17:47



Bookmark and Share


  Annaemi VIP
Fin bild av äpplena, hösten skörd och livets gång.
2022-09-10

  Kajan VIP
Många tankar väcker dikten, om spannet mellan då och nu, om stagnation; och om att mod kan öppna en väg, men det medför även en risk.
2022-09-10
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP