Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett av många populistiska utspel i valrörelsen


Screening

Du lilla rara och fina
som finns för din egen skull
nu så ska vi dig screena
du vårt rara hjärtegull.

För du kanske bär i ditt inre
en kriminell identitet
får du diagnos ADHD
så räknar vi med att vi vet.

Vi gillar att stigmatisera
och trampa på den som är svag
en verklighet så komplicerad
görs enkel med ett penseldrag.

Bland valrörelsens megafoner
trumpetas nu mest varje dag
ett budskap som ljuder i rymden
för den som har ett övertag.

Du vet att du är lite bättre
du är både vit, klok och stark
rasistiska tankar brer ut sig
och vinner alltmera mark.

Det handlar ju nu om ”den andre”
sån tur just för dig att hen finns
men vart sådant tankegods leder
vi hoppas att du ändå minns.









Bunden vers (Rim) av Lena Staaf VIP
Läst 162 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2022-09-07 21:26



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Du har fångat valrörelsens innersta väsen! "Snyggt skrivet Staaf!"
2022-10-14

  Bodingen VIP
Vissa politiker har alla bokstavskombinationer som finns men inte I och Q.
2022-09-24

  Niliboy
Fint ämne, tycker en grön spelevink!
2022-09-10

    Elisabeth Nilsson VIP
En klart lysande dikt med stort och tänkvärt innehåll! Denna valrörelse går till historien med avsmak.
2022-09-09

  Kungskobran VIP
Obligatorisk IQ test för politiker
2022-09-08

  Kungskobran VIP
Obligatorisk ADHD test för invandrar barn så jävla befängt.

2022-09-08

  Öknens Ros VIP
Uppdelningen av vi och dom har blivit alltmer tydlig i samhället.
2022-09-08

  Sparvögat VIP
Vist och sant talar orden i medmänsklighetens namn…
2022-09-08

  Kajan VIP
En lysande text , som belyser den skrämmande utvecklingen i samhället, där ett ”vi” och ”dom” perspektiv gör att gränser för vad som går att säga och eventuellt genomföra ständigt förskjuts.
2022-09-08

    ej medlem längre
Så är du människa
med besked.
Jag blir lite lycklig
av din
medmänsklighet!
2022-09-08

  Blomma-Stjärna VIP
Ja, Lena, vi får aldrig glömma vart det leder att peka ut en grupp och avskilja dem från helheten!!!
Du kan dikta så att människor förstår vad som händer med vårt samhälle om vi inte säger ifrån - jag hoppas att någon/några som nu demoniserar t.ex. araberna kan förmås till att tänka efter och tänka bättre!
2022-09-08
  > Nästa text
< Föregående

Lena Staaf VIP