Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Motsägelsefullt

 

 

du dystra, gråa höst 

ge mig lite tröst 

när mörkret sig sänker 

jag så ofta tänker 

 

var du skaparens mening 

med naturens förening 

visst kan du bättre än så 

seså, visa mig det då! 

 

och hösten visar sin prakt 

sprakande fyrverkeriers glöd 

hösten visar sin oinskränkta makt 

mer levande än död 

 

lungor fylls med livgivande luft 

hotar att sprängas av hängivelse 

med hösten är det så tufft 

men en lycka av tillblivelse

 

av jord är man kommen 

till jord välkommen

till jord ska man åter

någon kanske förlåter

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 150 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2022-09-14 13:02



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
"av jord är man kommen" av jordgubbe skall man åter varda.
2022-09-24

  Klint
fyrverkeri är vackert en kort stund innan mörkret lägger sig ...
vi får hoppas på en vit, ljus vinter

fina rader
2022-09-14

  Susen VIP
Höstens olika ansikten i olika färger och som lockar fram olika känslor. Finstämt
2022-09-14

  Sparvögat VIP
En fin tolkning av höstens
olika ansikten…
Visar skönheten tiden har!
2022-09-14

  Marita Ohlquist VIP
Texten förmedlar olika höstkänslor, både mörka och ljusa.
2022-09-14

    Lena Staaf VIP
En dikt fylld av ambivalens inför hösten.
2022-09-14

    Music mind VIP
Det låter som höstvånda och smärtsamma tankar. Det finns en mening med att du finns, för du skriver så fantastiskt fina dikter. ‹3
2022-09-14
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP