Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
2022-09-20 gjorde ändring i dikten - med andra ord redigering.


Vinden vajar

 

 

 

Vinden vajar träden i blåsten
skakar av löven i färger
                      av hösten

Sliriga vägar bliver
                      nådens skor sig tager
avstår från halkande skador

Benen vänjer sig
för vinterns snöande
                       isande
                      underlag

 

Vinden vajar träden
kommer skarpt från munnen
     Kung Bores andetag

 

Se! Snabbt sig allting vänder
träden åter sig ikläder
                       grönskande dräkter

 

Välkomnar värmen
                       av ljudande färgsprakande       

                       kärlekens svajande liv

 




Fri vers av Flicis VIP
Läst 154 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2022-09-08 14:56



Bookmark and Share


  Kajan VIP
En härlig text, där varje årstids unika karaktär framkommer med lekfull lätthet visuellt, samt i ord och rytm.
2022-09-10

    Elisabeth Nilsson VIP
Väl tecknar du höst och vinter i din talande dikt!
2022-09-09
  > Nästa text
< Föregående

Flicis
Flicis VIP