Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

"Frys, frys, vargsvans!"

PUTINs cynism - Hur han skrattar åt européer:

 "Deras svans kommer att frysa på vintern, som vargen i den ryska sagan"

 

Vladimir Putin, Rysslands presidentVladimir Putin, Rysslands president

 

Vladimir Putin ger inte upp. Rysslands president försöker skrämma Europa och skrattar efter att Ursula von der Leyen tillkännager ett tak för energipriserna. Putin meddelar att Ryssland inte kommer att leverera gas till Europa och önskar att européerna fryser på vintern, som vargen i den ryska sagan, som förblir utan svans, som björnen som räven lurade i den rumänska historien.

 

Ryssland kommer att överge alla sina leveranskontrakt med väst om man går vidare med sina planer, varnade Vladimir Putin på onsdagen. Varningen kom strax efter tillkännagivandet av EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen om ett tak för priset på rysk gas.

 

"Kommer det att finnas politiska beslut som strider mot kontrakten? Ja, vi kommer inte att uppfylla dem. Vi kommer att ge absolut ingenting om det strider mot våra intressen, säger Putin.

 

 

Den ryske presidenten förklarade att européernas krav på ett tak för priset på rysk gas är "dumt" och kommer säkerligen att leda till en explosion av globala priser och ekonomiska problem i Europa.

 

 

Kremlledaren "önskar" hånfullt att européer ska frysa på vintern. Beskedet kommer från Eastern Economic Forum efter att ha meddelat att Ryssland inte längre kommer att leverera mer än vad som anges i kontrakten och att man inte kommer att acceptera några villkor som ställs av Europa eller USA.

 

 

"Vi kommer inte att leverera gas, olja, kol, uppvärmningsbränsle - vi kommer inte att leverera någonting, förutom vad som anges i kontrakten. Vi kommer inte att göra något som de (västlandet - n.r.) försöker tvinga oss att göra. Den enda allt vi kan göra är att fortsätta säga repliken från en välkänd rysk saga - "Frys, frys, vargsvans!", sa Vladimir Putin. Det skulle bara finnas en sak kvar för oss att göra. Vi kommer att säga som i den berömda ryska sagan: Frys, frys, vargsvans, sa Kremlledaren också.

 

 

 

Putin syftar på den ryska folksagan "Räven och vargen", motsvarigheten till den från den rumänska folktron "Björnen lurad av räven". I sagan som Putin frammanar, luras vargen av den slug räven och förblir svanslös i den frusna sjön, som björnen i Ion Creang?s berättelse. I den ryska sagan övertygar räven vargen att fånga fisk i en frusen flod med sin egen svans på vintern. Efter det flyger räven runt honom och säger "frys, frys, vargsvans", tills hålet i isen helt fryser och fångar vargens svans som en tång. Berättelsen fortsätter med att människorna kommer och slår vargen för vad han gjort mot dem under sommaren, och djuret, desperat, flyr iväg, men utan sin svans, som fastnar i det frusna hålet i isfloden. https://www.bing.com/videos/search?q=lupul+pacalit+de+vulpe+de+ion+crenga&view=detail&mid=6D6D60EFA06A7072B6746D6D60EFA06A7072B674&FORM=VIRE

 
Övriga genrer (Kåseri) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 94 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-09-08 22:03Bookmark and Share


  Jeflea Norma, Diana. VIP
Jag är neutral i den här konflikten, men det verkar för mig att diplomati inte tillämpades här, utan dumhet. Titta vad våra politiker fick oss in i. Kungafamiljen röstar inte och ansluter sig till tsar Putin.
du vet när du är hungrig och kall har du inte mamma och pappa längre, det är bra att Sverige inte gav order om att arrestera fartygen som kommer med bränsle från Ryssland. så om vi sköter oss bra kanske vi får en julklapp, värme i vadden.
2022-09-09

  DalElvan VIP
De börjar verkligen låta som små barn i sandlådan ....
2022-09-08
  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP