Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nattsvart blues

 

Vad är det för mörkerfigurer
som springer runt vårt hus
Vad är det för mörkerfigurer
som stjäl allt vårt ljus

För Ebba är livet en macka
där räkorna simmar omkring
Hon tjänar en redig hacka
på att spela Tingeling

Vad är det för mörkerfigurer
som står där i farstun och väntar
Vad är det för mörkerfigurer
som står bakom dörren och gläntar

För Uffe är bilden densamma
han bor i ett paradis
där pengarna förs till de rika
på hans eget lilla vis

Vad är det för mörkerfigurer
som krälar i bakgårdens slam
Vad är det för mörkerfigurer
som sprider en massa damm

Jimmie står där vid gränsar och skyddar
ett avlångt land i kris
Han spejar mot söder och stoppar
en människa som flyr för sitt liv

Vad är det för mörkerfigurer
som befolkar vår plenisal
Vad är det för mörkerfigurer
som står där och håller tal

Johan är den siste i gänget
som vill vara nyliberal
Han säljer en skola i Sverige
till ett bolag i Qatar

Vad är det för mörkerfigurer
som spolats upp på land
Vad är det för mörkerfigurer
som vill styra över vårt land




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 121 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2022-09-09 04:48



Bookmark and Share


  rostspik VIP
Utmärkt och angelägen text!
2022-09-13

  Stanley Rydell
Riktigt bra skrivet, dessvärre alltför träffsäkert. Särskilt idag när mörkermännen kryper fram ur hörnen med hög svansföring, dystert framöver.
2022-09-12

  Blomma-Stjärna VIP
Ja, vad är det för mörkerfigurer... och varför får de hålla låda, som ställer till med en sån hiskelig "ordnung" -
2022-09-10
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP