Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Några tankar om begrepp som "är" och "vara".


DÖD DROTTNING

Elisabeth som död är dagens sanning.
Hon fortsätter att vara - fastän död.
Hon "är" men utan rosenkindens glöd 
i varats tillstånd som en särskild stanning.

Att vara död är ett slags annat vara,
som skiljer sig från jordelivets form,
från tankens teori och känslans storm
och kroppens kamp att undfly dödens snara.

En mänskas existens kan inte sluta.
Det visar summan av den kristna tron.
Allt som har blivit till skall alltid leva.

Den döda flyttas till en annan ruta
i universums färgtelevision.
Elisabeth skall alltid vara Eva.




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 84 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-09-09 11:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP