Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild:AndLou


Bort från det vackra

 

Jag satt ensam där i den lite kyliga höstvinden

just när löven valde att dansa för mig

dansa med en nästan panisk intensitet

som om chansen aldrig skulle komma igen

 

sanden från stranden blandade sig nu i lövens dans

och tillsammans virvlade de runt

i en höstlig version av en rumlande midsommardans

 

klarheten i luften gick nästan att smaka på

när jag helt girigt andades in den

tillfällen som dessa de bara kommer till oss

som just här och nu i detta höstliga och spröda ljus

 

men själva bilden i denna underbara verklighet

hade en synnerligen hög upplösning

trots dunkelheten som nu spreds i min omgivning

 

jag kom helt plötsligt på mig själv med att gråta

ja tårarna formligen forsade nedför mina kinder

känslan i stunden var så oerhört definitiv

så att min känslor svallade ohämmat över

 

jag lyfte min blick ut över ett mörkt och oroligt hav

sedan vände jag mig sakta och sorgset om 

och gick med tunga steg bort ...från det vackra

 

Copyright © AndLou




Fri vers (Prosapoesi) av AndLou VIP
Läst 151 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2022-09-09 09:45



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Fint om att behöva lämmna
2022-09-10

  Den skrivande tysta
Vackert avsked...
2022-09-09
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP