Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

HÖSTGÖRA MED KÖKSRÖRA

Skogens röda guld
puttrar i kastrullen

doftar minnen från förr

lingonsylten fylls
i burkar till samspel

med fläskpannnkaka
köttbullar med gräddsås

kräftorna rasslar
rädda i hinken

i väntan på sista badet

med dillkronor
salt, socker och öl

stoltserar i röd kostym
på kräftskiva

i sällskap med nubbe
och västebottenost

härligt höstgöra
med köksröra!




Fri vers av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 171 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2022-09-12 17:27



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
En text som väcker aptiten på höstens rikliga skörd, som många - särskilt förr i tiden - tog vara på !
2022-09-18

  stormengudrun VIP
Mums för höstens alla gottigheter!:-)
2022-09-14

  Niliboy
Härligt å va man blir sugen! Bravo diktat!
2022-09-13

    Lena Staaf VIP
Salivframkallande dikt! Verkligt njutbar.
2022-09-13

  Öknens Ros VIP
Doften från lingonsylt som kokas och doften av kräftor som kokas väcker minnen.
2022-09-13

  Blomma-Stjärna VIP
mums filibabba!

snyggt skrivet!
2022-09-12
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP