Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Satt på papper 2022....


Herrskap och tjänstefolk







En 96 årig
så kallad drottning
dog
i ett av sina slott
och herresäten
i Skottland

uppassad
av sina gamnackade slavarbetare
in i det sista

hyllad
för att hon alltid höll käften
hyllad
för att hon alltid fegade ur

undrar om hon sopsorterade

älskad
för att hon blåste
dom Engelska undersåtarna
på trehundra miljoner pund
om året

dog
förmodligen
iklädd
en ful rosa hatt
och
med ett djävulskt klimatavtryck
för att värma alla sina djävla slott

ursäkta
men hur jag än försöker
kan jag inte känna respekt

bara
ett tilltagande illamående
när jag tänker
på dom däruppe

och vi
härnere





Fri vers av Bengt Lindell VIP
Läst 254 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-09-09 17:11



Bookmark and Share


  Staffan Nilsson
Vackert om en av vår tids galenskaper!

2022-09-09

  rostspik VIP
Monarkin är en kvarleva från fördemokratiska tider.
2022-09-09

    Sefarge VIP
Ändå skulle du väl inte
Velat byta ditt liv mot
hennes? Hon fick nog
"sina fiskar varma"
Trots eller tack vare
Pengar o uppmärk
-samhet i överflöd?
;)

2022-09-09

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Motsägelser är världens lön.
2022-09-09

  Mats Kitok-Lundmark VIP
Det är ditt brott. Jag tycker inte illa om någon människa.
2022-09-09
  > Nästa text
< Föregående

Bengt Lindell
Bengt Lindell VIP