Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Orange

Rådimman klockan fem och trettio ligger som ett lågt vilande moln strax innan mankhöjd på rådjuren som betar på ängen och jag undrar över höstkylan och den senaste tidens rosa och djupröda himlavalv som väcker ett romantiskt skimmer i minnet beror på Putins granater ett stenkast bort. Det blir rött. Trafikljuset bestämmer och jag lyder. Trafiken är begränsad. Jag är nästan ensam. Bara den där förbannade sopbilen som alltid dyker upp samtidigt som jag och lägger sig framför som en djävla bromskloss. Egentligen svär jag väldigt sällan nu för tiden. Är mer foglig. Åren har passerats. Mycket har slipats ner. Det kantiga har mjuknat och tid ges för att betrakta precis som förr men på ett annat sätt. En sorgsenhet finns där. Alltid. Men den ligger i naturen, i kretsloppet. I höstanvinden. Att födas och att dö. Rynkor. Förgänglighet. Minns min mors blick. Värmen och hårdheten i hennes grepp när hon sade adjö. Det kändes. Jag betydde något. Jag är glad att jag fick uppleva det. Alla rubbas någon gång. Företagshälsovård. Du betyder ingenting. ”När var du lycklig senast”, sade hon. Sedan fick hon veta att företaget inte längre betalade för sådant och frågan försvann. Dog. Ingenting hände. Det kostar pengar att vara sjuk och pengar finns inte. Livet är Punk och om inte punken fanns finns inte livet. Kanske är det så. Men vad är då själva definitionen på punk? En ensamhet? En önskan om förändring? Ett ryande för väckelse? Ringar på vattnet. Förgänglighet. Hur tillvaron rinner ner i dagvattenbrunnen och ombildas. Förvandlas. Släcker törst och låter växa. Knölbegoniorna är vackra så här års. Orange. September är min månad. Om en vecka fyller jag år. Nästa år fyller jag sextio.




Prosa av ßluie VIP
Läst 268 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2022-09-09 19:49



Bookmark and Share


  Bengt Johan Alexander Malmsten VIP
Du hann få med en hel del i ditt kåser. Och på slutet förstod jag överskriften ”Orange” - begonian dök upp på slutet.
2024-02-08

  Anya VIP
Du fångar förgängligheten i din filosofiska text, med hösten i närvaro. Du fångar mycket. Jag fastnar särskild över företagshälsovården som inte var intresserad när inga pengar kom. Precis så är det! Din text känns.
2022-09-14

  Kajan VIP
Det här är mer ett epos över hur en mänsklig själ kan uppleva livet, med allt vad det innebär. Här samsas de stora frågorna med vardagens futuliteter. Mycket läsvärd text som verkligen når fram.
2022-09-13

  Sparvögat VIP
Så fint tecknade ord om tidens och livets förgänglighet…
Fint melerat i höstens färg~orange
2022-09-09

  Skatflickan VIP
Leve punken ändå! Och låt oss utgrunna resten av tillvaron i den förgängliga tiden. Och grattis i förskott till dej och alla oranga pumpor i er september månad
2022-09-09

    ej medlem längre
vackert
2022-09-09
  > Nästa text
< Föregående

ßluie
ßluie VIP